donderdag 29 mei 2014

Loonsanctie voorkomen?
Wanneer nu precies in een concreet geval aan de norm wordt voldaan, is bij complexe situaties van arbeidsongeschiktheid op voorhand moeilijk te voorspellen. Dit, terwijl de financiële nadelen van een loonsanctie evident zijn. Bekend is dat, hoewel de norm ‘redelijk’ anders doet vermoeden, het UWV zeer kritisch toetst. Om een loonsanctie te voorkomen loont het dan ook de moeite om tijdig een deskundigenoordeel te vragen waarin de werkgever zijn re-integratie-inspanningen voorlegt aan het UWV.
Zet uw tweede spoor re-integratie tijdig in.

 Website 7 Schoone Kunsten

maandag 26 mei 2014

Langdurig ziek.

Langdurig ziek? Een duurzame terugkeer in het arbeidsproces en het weer in staat zijn om zelf de regie in eigen hand te nemen staan bij re-integratie centraal.
Wij hebben er ons van gemaakt u daarin te begeleiden.7 Schoone Kunsten

zondag 25 mei 2014

Tweede spoor en derde spoor. Het zijn niet zo maar termen. Uiteindelijk gaat het erom dat de ex-werknemer een nieuwe baan verwerft.
Voor werkgevers is een tweede spoor verplicht om sancties van het UWV te voorkomen. 
Een derde spoor in noodzaak als de ex-werkgever eigen Risicodrager WGA is. Voor (ex)werknemers die na de Poortwachterperiode in de WIA/WGA terecht komen betaalt de werkgever uiteindelijk alsnog de rekening. Deze is immers nog 10 jaar voor deze medewerkers verantwoordelijk.

tweede en derde spoor

donderdag 22 mei 2014

Werkloosheid stijgt volgens UWV ondanks herstel van de economie

"UWV verwacht geen herstel werkgelegenheid

Ondanks een aantrekkende economie gaat het aantal banen het komend jaar nog met 66.000 afnemen, een daling van 0,9 procent.

Foto:  ANP
Deze verwachting spreekt uitkeringsinstantie UWV uit.
De krimp van de werkgelegenheid wordt wel kleiner vergeleken met 2013. Toen verdwenen er nog 143.000 banen.
Het aantal mensen dat een WW-uitkering zal moeten aanvragen stijgt naar verwachting naar een recordniveau van 678.000 komend jaar. Het aantal WW-uitkeringen stijgt met ongeveer 12 procent naar 485.000 aan het einde van 2014."

Deze cijfers zijn exclusief het aantal mensen dat vanuit een tweede spoor traject een uitkering gaat aanvragen. Bij een afnemend aantal vacatures zal de overheid innovatiever moeten zijn en inspelen op veranderingen in de arbeidsmarkt. Inzetten op scholing is een goede optie. 7 Schoone Kunsten doet dit al jaren.  Gegevens van onze kenniscentra zijn hierbij van groot belang.

  www.zevenschoonekunsten.nl

Voorkom een tweede spoor traject, wees alert op werkstress




Een reorganisatie, een faillissement, boventallig verklaard of zelf ontslag genomen; het zijn allemaal gebeurtenissen waardoor je werkloos kunt raken. Uitingen van boosheid en onmacht, mogelijk ook verdriet en schaamte zijn hele normale gevoelens op het moment dat je geen baan meer hebt. Laat deze gevoelens tot je doordringen en besef dat deze heel normaal zijn. Daarmee kun je je werkloosheid een plaats geven. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je in een dergelijke situatie zo actief mogelijk blijft.
Wij helpen daarbij.
info@zevenschoonekunsten.nl
070 3560610
Heel inspirerend college van Dan Ariely over werk.
Dit is iets wat wij in ons werk ook prediken, met name in onze tweede spoor trajecten.



woensdag 21 mei 2014

 
Tweede spoor bij 7SK
Voor werkgevers is het zeer belangrijk om een tweede spoortraject tijdig te starten om sancties van het UWV te voorkomen.


maandag 19 mei 2014

Tweede spoor met 7 Schoone kunsten

Een werkgever is vrij het re-integratietraject zelf te organiseren. Samen met de gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemer kan hij dit traject bepalen. Ook kan de werkgever er voor kiezen dit traject uit te besteden aan een re-integratiebedrijf.

Voordelen re-integratiebedrijf

Het is niet verplicht om met een re-integratiebedrijf samen te werken. Maar in sommige gevallen is het raadzaam:
  • Als de werkgever weinig tijd heeft om de re-integratie te verzorgen. Het re-integratiebedrijf ondersteunt de werkgever met het zoeken naar een aanpassing in het takenpakket van de oorspronkelijke functie, zodat de werknemer hierin kan terugkeren. Of bij het vinden van een nieuwe/andere werkplek, advies op het terrein scholing en jobcoaching als een nieuwe werkplek is gerealiseerd.
  • Als de werknemer niet bij zijn huidige bedrijf kan terugkeren en de werkgever op zoek moet naar een andere werkgever. Re-integratiebedrijven hebben soms goede contacten met andere werkgevers in de regio waardoor de kans groter is dat de werknemer ergens aan de slag komt. Ook kunnen ze helpen met beroepskeuzeonderzoek, herscholing of omscholing.

Branchecontracten

Voor verschillende bedrijfstakken zijn branchecontracten met re-integratiebedrijven gesloten. Soms gebeurt dit in het kader van een Arboconvenant. Op basis van een branchecontract kunnen bedrijven gebruikmaken van de diensten van de gecontracteerde re-integratiebedrijven, tegen speciale tarieven. Deze branchecontracten zijn overigens niet bindend voor de afzonderlijke bedrijven. 

Klachten

Als de werknemer een klacht heeft, dan kan deze dit bespreken met de accountmanager van het re-integratiebedrijf. Of, als hij er niet uit komt, een klacht indienen bij OVAL. Deze heeft een klachtenreglement. U kunt dit opvragen bij uw re-integratiebedrijf of rechtstreeks via de site van OVAL

www.zevenschoonekunsten.nl

Tweede Spoor met 7 Schoone Kunsten

Samen werken aan re-integratie

Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begint u samen aan een re-integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan.
In de Wet verbetering poortwachter staan de regels over wat u en uw zieke werknemer moeten doen om het verzuim zo kort mogelijk te houden. Bij de re-integratie zijn verschillende partijen betrokken: werknemer, werkgever, arbodienst of bedrijfsarts, re-integratiebedrijven en UWV. Iedere partij heeft zijn eigen taken en plichten.
U kijkt eerst binnen uw eigen onderneming wat de mogelijkheden zijn. Is herplaatsen niet mogelijk? Dan gaat u op zoek naar werk dat uw werknemer kan doen bij een andere werkgever.
De stappen die u zet om uw werknemer naar (ander) werk te begeleiden legt u vast in een Plan van aanpak WIA. Samen met de Probleemanalyse WIA, de verslagen van de voortgangsgesprekken, deEerstejaarsevaluatie plan van Aanpak WIA en de Eindevaluatie plan van aanpak WIA vormt dit het re-integratieverslag.
Loopt de re-integratie vast? Of wilt u voorzieningen regelen, zoals een aangepast toilet? Dan kan UWV helpen.
Blijkt dat u en uw werknemer samen na 2 jaar ziekteverzuim niet voldoende hebben gedaan aan de re-integratie van uw werknemer? Dan bent u verplicht om het loon langer door te betalen. Dit moet u maximaal 1 jaar doen.










w

zondag 18 mei 2014

7 Schoone Kunsten

7SK levert oplossingen voor loopbaanvraagstukken. Tot de kernactiviteiten van onze coaches behoren re-integratie, outplacement, tweede spoor en uiteraard coaching. Daarnaast bieden we op maat gesneden scholingtrajecten met een baangarantie. Ook ondersteunen we startende ondernemers bij het opzetten van hun eigen bedrijf. De coaches zijn humaan en betrokken. Continuïteit staat bij alle activiteiten voorop.

Deskundig

Arbeidsmobiliteit is een snel veranderende wereld. Als coachingbedrijf betekent dat goed inspelen op ontwikkelingen. De afgelopen elf jaar heeft 7SK flink wat specialistische kennis en ervaring opgedaan. Daardoor zijn we goed ingevoerd in de materie. We kennen de vraag van de markt en kunnen anticiperen op trends. Door de jaren heen hebben we een uitgebreid netwerk van vakkrachten opgebouwd. Onze arbeidsbemiddelaars beschikken over de juiste opleidingen en hebben vaak elders relevante werkervaring opgedaan.

Betrokken

Wij doen ons werk vanuit een heldere visie. 7SchooneKunsten is een betrokken onderneming die de wensen en verwachtingen van werkgevers en werknemers serieus neemt. De menselijke factor speelt een hoofdrol in ons vakgebied. Juist daarom besteden we veel aandacht aan de persoon achter de kandidaat. 7SK verdiept zich aan de andere kant in de eisen die een werkgever stelt aan de persoonlijkheid van een nieuwe medewerker. We hebben een geoefend oog voor de chemie tussen de individuele kwaliteit en bedrijfscultuur.

Communicatie

Communicatie is de sleutel tot vele mogelijkheden. In de visie van 7SK bestaat een succesvolle match uit maatwerk. Helder communiceren over de mogelijkheden, wensen en verwachtingen van alle partijen, zijn daarbij basisvoorwaarden. Communicatie speelt bovendien een cruciale rol in onze aanpak. Duidelijkheid en inzet van de juiste middelen (modern of traditioneel) vormen de leidraad. Hierdoor ontstaan trajecten vol leerzame en creatieve elementen die de betrokkenen in meerdere opzichten verder brengen.

Continuïteit

Wij durven het gerust te zeggen: onze aanpak werkt! Sinds de start in 2000 heeft 7SK duizenden mensen aan een nieuwe baan geholpen. Werkgevers nemen zelfs zo’n 80 procent van onze tijdelijke krachten na verloop van tijd in vaste dienst. Succesvolle arbeidsbemiddeling vraagt een langetermijnvisie. Wij streven daarbij naar continuïteit, ook in onze relatie met werkgevers en werknemers. De tevredenheid over onze aanpak blijkt ook uit ons trouwe klantenbestand en grote netwerk van gekwalificeerde krachten. 
 
Tips bij langdurig zieke werknemer (re-integratieverplichtingen wet poortwachter)
Jouw medewerker vertelt dat hij voorlopig niet meer kan werken. Het klinkt ernstig. Wat nu? Het stappenplan om de procedure van een langdurig zieke werknemer goed af te wikkelen.
Personeel wordt weleens ziek. Kan gebeuren en het hoort nu eenmaal bij het runnen van een bedrijf. Maar leuk is anders. Echt vervelend wordt het echter als een werknemer langdurig ziek wordt of zelfs arbeidsongeschikt raakt.
Wat zijn dan de regels, waar moet je op letten en hoe voorkom je dat je meer kosten maakt dan nodig is?1. Licht instanties op tijd in2. Haal de bedrijfsarts erbij3. Leg een re-integratiedossier aan4. Blijf in contact met de zieke werknemer5. Stel een casemanager aan6. Maak een plan van aanpak7. Bied arbeidstherapeutisch werk aan8. Schakel een re-integratiebedrijf in9. Vergeet de herstelmelding niet10. Ziekteperiodes bij elkaar optellen
# ziekpersoneel


zaterdag 17 mei 2014

Op 19 juni 2014 kunt u een training volgen over nut en noodzaak van het hebben van een HR afdeling.

De training kent de volgende opbouw en is gebaseerd op de volgende stellingen:
  • -       HR is nergens voor nodig: over de nut en noodzaak van een goed HR Beleid.
  • -       Help de HR Manager is een mensen mens: over de  rol van de HR Manager in een directie.
  • -       Weg met de bedrijfsarts; over de keuze van een goed en gedegen ziekteverzuimbeleid.
  • -       Opleiden is duur en doe je voor een ander; over de nut en noodzaak van een goed opleidingsbeleid.
  • -       Het is altijd persoonlijk en nooit zakelijk; over de mogelijkheden om tot ontslag te komen en de wijze dit te communiceren.
  • Werving is een kwestie van toeval; over de noodzaak van een goed werving-en selectiebeleid.

 Doel van de training:

De deelnemer krijgt inzicht in de werkzaamheden van een HR afdeling. Daarnaast krijgt de deelnemer handvatten aangereikt voor het efficient ten uitvoer brengen van HR werkzaamheden.

Aanmelden kunt u via : info@cotica.nl                    www.cotica.nl