donderdag 20 maart 2008

VARA zoekt werkoze mannen bij Zeven Schoone Kunsten

Met de film ‘The Full Monty’ in het achterhoofd, biedt de VARA 8 werkloze mannen de mogelijkheid om weer aan de slag te komen. Onder leiding van professionele coaches doorlopen zij een intensief trainingsprogramma waarin de mannen worden opgeleid tot deelnemer aan een theatrale stripact.
De achterliggende gedachte van het programma is om aandacht te vestigen op de positie van werklozen. Hoe lastig het soms is om een negatieve spiraal te doorbreken, ondanks de aanwezigheid van motivatie en talent.
Het gaat in het programma niet om mannen zoals we die kennen van bijvoorbeeld de ‘Chippendales’, maar om mannen van jong tot oud, van diverse komaf en van hoog tot laag opgeleid. In principe is iedere man zonder werk maar mét karakter een potentiële deelnemer.
Het worden van ‘stripper’ is waarschijnlijk het laatste waaraan de mannen zouden denken als het om de invulling van hun toekomst gaan. Juist daar ligt de uitdaging: Acht gewone mannen maken het onbereikbare bereikbaar en leren zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven met als uiteindelijke resultaat een ontwapenende, hartverwarmende en natuurlijk aantrekkelijke performance. En niet onbelangrijk: het doel is dat de mannen uiteindelijk weer beschikken over zelfvertrouwen en een positieve kijk krijgen op het leven.
Het uitgangspunt is dat er veel gemotiveerde en getalenteerde mannen zijn die er niet in slagen om voet aan de grond te krijgen op de arbeidsmarkt. Door middel van het programma krijgen deze mannen een steuntje in de rug en ontwikkelen ze diverse vaardigheden (zoals spreken in het openbaar, je zelf presenteren, samenwerken, dansen, creativiteit talenten ontplooien, etc.) die zij tijdens de rest van hun carrière kunnen gebruiken.
De VARA is een publieke omroep en is er niet op uit om er een plat programma van te maken. Het verhaal van de mannen en het proces dat zij doormaken staat centraal.
Het doel is dat de kandidaten aan het eind van de serie in staat zijn om met de act op eigen benen te staan en hun eigen boterham te verdienen.
De opnames zullen voor het merendeel plaatsvinden in de maanden mei en juni.
Voor dit programma zijn wij op zoek naar mannen zonder werk.

Geen opmerkingen: